Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Кондрат Василь, користувач 1ua
Василь Кондрат
Тема: Вибори 2012

Деякі уроки виборів_2012

Вибори в Україні ще тривають, плавно перейшовши уbстадію рукоприкладства, викрадання бюлетенів, силового та судового прикриттяbвладою «своїх» кандидатів. Однак деякі попередні висновки уже можна робити.

bb

1. Широкий наступ теперішньої влади на корінніbнаціональні інтереси українців, в першу чергу мову, змусили останніх звернутисяbза допомогою до найбільш національно спрямованої політичної сили – партіїb«Свобода», провівши її у парламент. Звичайно, влада жде від «Свободи» дурнихbкриків та нерозумних вчинків для дискредитації українців перед світом.

bb

2. Дається взнаки розчарованість людей внутрішньоюbукраїнською політикою. Це проявилось, зокрема, в низькій виборчій активності.

bb

3. Низька політична культура. Вона відобразилась вbпершу чергу в торгівлі голосами виборців, попередньою їх скупкою ще передbвиборами. Появі прошарку «людоловів» від партії регіонів, які цю скупкуbпроводили.

bb

4. Недостатня консолідація та організованістьbопозиційних сил. Їх слабка та часом неефективна агітаційна робота.

bb

5. Партія регіонів показала високуbорганізованість, роботу будь-якими засобами на результат. Однак «радянськість»bта антисоціальність їх політичних методів, широке використання в своїй політиціbантиукраїнських сил і тенденцій стане основою їхнього краху.

bb

6. Приємно втішила активність журналістів таbвиборців по висвітленню виборчої боротьби та захисту результатів виборів. Цеbдобра ознака громадянського суспільства.

bb

7. Підняття комуністами питання про замінуbдержавних символів України, поширення бігбордів від одіозного промосковськогоbВіктора Медведчука про те, що Ти правиш країною (фактично підготовка до якогосьbреферендуму), активізація агітки про «русский мир» та об’єднання України, Росіїbта Білорусії, обпльовування регіоналами української національно-визвольноїbборотьби, ліквідація українських громадських організацій в Росії може бутиbпов’язане з підготовкою до радикальної зміни політики України, а, можливо, і доbфактичної ліквідації її як держави. Занепокоєння викликає дивна узгодженістьbдій в цьому напрямку російських та окремих українських (комуністи, регіонали)bполітиків. Це свідчить про можливий антиукраїнський зговір. Ненабрання регіоналамиbразом з комуністами конституційної більшості призупинить цей напрям політики.bАле його треба ліквідувати.

bb

4 листопада 2012


1




  Закрити  
  Закрити